?>
Diverse

Târg

Ai 1.000 de ANUNTURI GRATUITE

UNIM 20 MILIOANE DE ROMANI

Conform lui Nicolae Iorga, procesul de formare a târgurilor în Țara Românească a decurs în felul următor: „adică, între mai multe sate, la locul întîlnirii lor, și-au ridicat negustorii de așezare vremelnică satele, corturile lor, prefăcute de la o bucată de vreme, odată cu putința unui cîștig de toate zilele, în case cu largi palate de lemn în față, cu tarabe, care se puteau ridica spre streșină, întinse orizontal, ofereau meșterului putința de a se așeza acolo turcește și de a lucra, după străvechiul obicei oriental, de față cu clientul sau trecătorul”. Probabil, în același fel era și în Moldova. Inițial, târgurile au fost așezări sătești, care, datorită unor condiții geografice favorabile, s-au transformat în târguri, orașe.

Târgul este o așezare omenească mai mică decât un oraș și mai mare decât un sat. În evul mediu și epoca modernă târgurile erau localitățile care primeau drepturi deosebite de avea piețe la intervale regulate de timp pentru schimburi comerciale locale.

Cuvântul există în limbile scandinave sub forma „torg”, de unde posibilitatea transmiterii la slavi și la români în vremurile varegilor. Alte surse precizează că în limba română cuvântul „târg” provine din limba slavă veche, de la trŭgŭ. Cronica lui Nestor sau Cronica vremurilor trecute conține o listă a târgurilor din Moldova în care se remarcă Askâi Torg (Târgul Iașilor) și Romanov Torg (Târgul Roman).

TALCIOCUL.

Un talcioc este un bazar, care în principiu este o piață de vechituri, dar unde uneori se vând și obiecte noi. Poate avea loc zilnic, săptămânal, lunar, semianual, anual sau în legătură cu diverse evenimente.

Talciocurile există în practic toate colțurile lumii. Ele pot fi locul de desfacere a mărfii pentru unii mici meșteșugari sau comercianți care nu își pot permite să aibă un magazin propriu, sau pentru persoane particulare care nu mai au nevoie de anumite obiecte casnice etc. O trăsătură a talciocurilor este lipsa prețurilor fixe, vânzătorul și cumpărătorul târguindu-se asupra prețului. Uneori talciocurile sunt locul unde se poate da de un chilipir sau pot fi găsite mărfuri care nu mai sunt în vânzare în magazine.

Noi, cei de la TopX Romania, am creat un TARG ON-LINE.

Poate fi orice produs, bun, obiect, care nu se găsește în niciuna dintre categoriile predefinite de pe topX.ro.

Așa că dacă ai de vândut sau cumpărat ceva ce nu se integrează în vreo categorie, aici îi e locul.

Poate ai instrumente muzicale pe care le vinzi sau închiriezi sau accesorii pentru cusut, broderie sau tricotat? Arată-le tuturor! Pune anunțurile tale pe platformă și găsește-i pe cei care au aceleași pasiuni.

Îți poți face cunoscut talentul și poți face și bani din asta pe topX România. Plasează anunțuri cu frumusețile pe care le meșterești, adaugă o descriere, poze și spor la vândut!

Poate ai fier uzat sau mormane de maculatura? Acestea sau orice altceva ce poate fi reciclat își pot găsi locul în categoria TARG pe topX.ro.

TopX România e un spațiu al tuturor. Așa că nu vrem să-ți îngrădim imaginația sau să-ți limităm posibilitățile. Orice ofertă de vânzare-cumpărare e binevenită pe platforma de anunțuri gratuite la categoria TARG.

Am creat un TARG pentru toată țara. Oricine poate posta efectiv orice de vanzare, obiecte noi sau vechi. De la o mana de cuie sau suruburi, la lemn vechi, obiecte militare vechi, potcoave sau sei de piele pentru cai, fluiere ori alte intrumente traditionale de cantat, cazane sau instalatii de tuica si palinca, oale de cupru/alama, topoare, cazmale, lopeti vechi, pielarie traditionala, orice iti trece prin cap poti vinde la TARG.

Poti incepe chiar o afacere, poti cumpara de la targurile mici de prin tara diverse obiecte ce te atrag si a le revinde online prin topX Romania la TARG. Poti alege profilul AFACERE pentru o expunere profesionala. Aceasta poate fi o idee de afacere noua.

Nu-ți subestima produsul, talentul sau șansele. Cineva ar putea avea nevoie exact de ceea ce tu ții ascuns!

În România există și în prezent numeroase localități al căror nume conține toponimul târg:

Târgu Bujor

Târgu Cărbunești

Târgu Frumos

Târgu Gângulești, Vâlcea

Târgu Jiu, Gorj

Târgu Jiu

Târgu Lăpuș

Târgu Mureș

Târgu Neamț

Târgu Ocna

Târgu Secuiesc

Târgu Trotuș, Bacău

Domnești-Târg, Vrancea

Filipeștii de Târg, Prahova

Fierbinți-Târg

Pe topX România ai libertate totală!

Ne vedem la TARG.

RON Leu românesc